Wilfred Kols ontmoette God in de gevangenis

‘Mijn geschiedenis verander je er niet mee’

Als gedetineerde leerde Wilfred Kols Gods liefde kennen in de isoleercel van gevangenis De Kruisberg in Doetinchem. Maar daarmee veranderde hij niet direct in een lieverdje: “Ik moest keihard aan mezelf werken.”

De dubbele deur valt met een luide klik achter mij dicht. Ik kijk verward om me heen. Ik bevind me in een kleine kamer van zo’n vier bij vier meter. Het ruikt er muf. Aan de linkerkant zie ik een klein wastafeltje met metalen toilet. Op het wastafeltje ligt een toiletrol. De muren zijn bekrast met namen en teksten. ‘Ik heb 3x 30 dagen gekregen,’ heeft een zekere Robin gekrast. Daaronder staat: ‘Ik 70 dagen, Jimmy.’ (...)
De afkickverschijnselen beginnen hun werk te doen. Ik ril hevig en voel me door- en door koud. De gedachte dat ik niet kan vluchten en dat drugs, drank of sigaretten me niet kunnen verdoven, is onverdraaglijk. Ik val in een zwart gat.
Fragment uit: ‘Stem van duisternis, stem van licht’

Wil je het hele artikel lezen?

Klik dan hier voor het hele verhaal van Wilfred